Ansvarlighed

Her hos Vidua tager vi ansvar i vores forretning for at skåne miljøet.

Vidua er en online butik, som sælger artikler til hjemmet, hverdagsprodukter og personlig pleje.
Når vi køber ind, undersøger vi altid produktets baggrund og dets miljømæssige påvirkning, sådan at vi er sikre på, at det er i overensstemmelse med Viduas vision. Flere af vores produkter kan endda erstatte traditionelle engangsprodukter, så vi på den måde kan undgå overforbrug.
 
Her hos Vidua forsøger vi også at mindske vores egen miljøpåvirkning i alle dele af vores værdikæde. Se vores egne tiltag herunder:

Emballage

Vi gør meget ud af at træffe de rigtige valg i forhold til emballage.

Vi har valgt at købe dyrere emballage, som tilgengæld er mere miljøvenligt. Vi bruger FSC-certificerede forsendelseskasser og kuverter i genbrugsmaterialer. Det kan også ske, at vi genbruger kasser fra leverandører, hvis de stadig er i god nok stand.

Samme principper gælder det fyld, vi bruger. Det består af genbrugt papir og/eller biologisk nedbrydelig pakkefyld, som er produceret af majs. Selv den tape, vi bruger, er lavet af genbrugt papir.

Vi vil ikke gå på kompromis med vores egne valg, og det aftryk vi selv sætter, og derfor fortsætter vi også løbende med at lede efter de bedste løsninger i forhold til emballagen.

Hjemmeside

Det tærer jo desværre også lidt på miljøet med den energi, der skal bruges på serverkapacitet mm., når man skal drive en hjemmeside med meget trafik. Samtidig bruger vores besøgende også strøm, når de skal “surfe” rundt på vores side. Der skal kort sagt bruges en masse strøm, som i sidste ende udleder en del CO2. Det kan man desværre ikke undgå, når man driver en webshop.

Derfor har vi valgt at kompensere så godt vi kan. Det har vi gjort gennem “CO2 neutralt website”, hvor man kan kompensere med betaling for den samlede CO2-udledning fra driften af hjemmesiden og de besøgende på siden, baseret på den trafik, vi har.

Den betaling går så til investeringer i store, langtidsholdbare projekter, der nedbringer CO2-udledning, og etablerer bæredygtige anlæg som vind- og solenergi.

Indkøbskurv