Drop plastik madkassen

“Selv økologiske gulerødder og sunde rugbrødsmadder kan blive forvandlet til små tikkende giftbomber, hvis junior får frokosten lagt i den forkerte madkasse.” : lyder det fra Jyllands Posten artikel. 

En sund og sikker madpakke tilføjer en merværdi til barnets madpakke som forældre og barn vægter højt.

Hvorfor skal du købe en madkasse af genanvendeligt metal, fremfor en plastikmadkasse?

Billedet viser hvordan vores strande og verdenshav flyder med plast affald det kan vi modvirke ved at købe madkasser, madpakker og drikkedunke af rustfrit stål som er genanvendeligt1. Vores verdenshave flyder med plastikaffald af alle former og størrelser, og det er svært at sortere og genanvende dette materiale. Det er ikke alt plastik som bliver sorteret og genanvendt og vi som forbruger har bæger skylden for verdens enorme mængde plastaffald. Det belaster miljøet, hvis plastikken ikke bliver genanvendt rigtigt og i stedet bliver sendt til forbrændingsanlægget. Når dette er tilfældet bliver plasten brændt og der skal igen bruges olie til at producere madkassen eller flasken. Produktion af plasten udleder CO2 og forværrer desværre den globale opvarmning. 

2. Problemet med plastik madkassen er chancen for at de skadelige kemikalier i plasten overføres til maden. Selv ved fødevaregodkendte plastbeholdere er der desværre en mulighed for at nogle at de sundhedsskadelige kemikalier ender i maden. Derudover nedbrydes plasten langsommere i naturen, hvor metal vil rustne og nedbrydes naturligt samt tilføre jorden diverse mineraler. Plast vil derimod udlede kemikalier og være skadeligt for naturen og økosystemet. Det ses bla. at dyr oftest forveksler plastik skrald med føde, hvilket resultere i død for dyret hvis der indtages for store mængder plastik. Det er usikkert hvilken direkte påvirkning madens kontakt med diverse plasttyper vil have, dog er det sikkert at metaller er langt sundere for mennesket. 

Vores madkasser sikrer at der ikke overføres kemikalier fra madkassen til maden. Vi kan stærkt anbefale vores Vandtætte Madkasse, som sikrer at du sikkert og nemt kan lave en madpakke med alle indholdstyper. 

Plastik med opgaven, at opbevare væsker står for en stor del af alt plastaffald i verdenen. Du vil som forbrugere skåne miljøet af dæmpe CO2 udledningen ved at købe en genanvendelig metal flaske.

Vores 3 forslag til at få mere bæredygtighed og genanvendelighed i hverdagen:

 

  1. “Metal drikkedunk”

metal drikkedunk kan hjælpe med at skåne miljøet fra plastik

2. “Madkasse med rum”

3. “Genanvendelig brødpose”

Billede af en miljøvenlig brødpose fra Dans le Sac.

 

Share this post

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *